Ring Them Bells + A Mess

Spillestedet Harders, Svendborg

lør 30 okt 2021 20:00

RING THEM BELLS
Forstærket besætning og ny plade på vej

Cool læderjakkerock med internationalt format. Psych-rockerne Ring Them Bells er klar til at indtage live-scenerne igen – nu i udvidet og forstærket besætning med Jakob Jørgensen fra Psyched Up Janis som bassist. I 2020 udgav bandet udgav det anmelderroste album ’Things That Come Slow’ med tre singler i høj rotation på P6 Beat gennem hele året, og trods lockdown nåede bandet at spille anmelderroste koncerter og endda udgive en øl opkaldt efter bandets single ’Favorite Gun’ via et stort internationalt samarbejde med Mikkeller og Warpigs Brewpub.

Ring Them Bells er allerede i gang med indspilningerne til et helt nyt album, og første single derfra udkommer i september 2021. Efter planen udgiver bandet desuden ’Things That Come Slow’ internationalt i 2021 med fokus på Tyskland, Østrig og Schweiz.

Live er Ring Them Bells en højenergisk, massiv, ja ligefrem eksplosiv oplevelse. Bandet giver alt i sig og har ry for ved hver enkelt koncert at spille som var det deres sidste. Side33 beskrev en af bandets shows i efteråret for ”eksplosivt, sitrende, rumsterende” og udnævnte Ring Them Bells som ”et af landets bedste LIVE bands”. Gaffa har ligeledes tidligere beskrevet et af bandets shows som ”enkelt, brutalt og primalt” og ”absolut respektindgydende”.

Historik:
Jakob Jørgensen fra Psyched Up Janis har nu tilsluttet sig Ring Them Bells som bassist og lægger en tung, solid bund for de fire andre bandmedlemmer: Johannes Nidam (forsanger og guitarist), Jan Johansen (guitar og vokal), Moogie Johnson (guitar/multiinstrumentalist) og Johannes Dybkjær Andersson (trommer).

Ring Them Bells har tidligere turneret Danmark og Skandinavien rundt med et væld af koncerter, lige fra support shows for navne som Woven Hand, The Damned, Danielson til festivaler som Øya Festival (Oslo), SPOT Festival, Musik i Lejet og Smukfest. 

Bandet har udgivet tre plader, hvoraf debuten ligesom den nye ’Favorite Gun’-øl blev til i samarbejde med det globalt anerkendte bryggeri Mikkeller, der bryggede en specialøl, der udkom sammen med vinylen indeholdende gruppens støjende sange og en indgraveret opskrift. Bandets plader er udgivet både i Skandinavien og i USA. 

Bandets lyd er start-90’ernes britiske rockscene dyppet i et skud 60’er psychedelica. Det er Primal Scream, Ride og My Bloody Valentine, der møder Rolling Stones, The Stooges og The Byrds. Bandets sprængfarlige rock n roll rummer stærke omkvæd og hooks samt elementer af vintage soul og gospel – som alt sammen understøtter den syrede storytelling i forsanger Johannes Nidams tekster.

Der er noget på spil i soundtracket til 2021. Et nyt årti er begyndt med fuld fart på fordomme, paroler og forandringer. Fra #metoo debat til musikkens alternative rockscene slår A Mess leadguitaren an. A Mess spilder ikke tiden med at pakke cellofanen fint om buketten. Hun går til stålet og fucker med fordomme.

A Mess er en en-kvindehær bevæbnet med elguitar og et arsenal af fængende hooks og catchy melodier. Lyden er lige dele bekymringsfri 90er-barn og støjet nutidig indie med en don’t give a fuck attitude. Som hvis The Breeders avlede Wolf Alice og overlod opdragelsen til Pussy Riot.

P6 Beat, mener man skal lede længe efter en ordentlig rocksang i 2021, men kalder A Mess singlen ’Aquarium’ ”en sjælden fisk i nettet”, som man skal lytte til! Singlen er i flittig rotation på P6.

2021 er skudt i gang med singleudgivelser og A Mess kickstarter også ’Snapshots of a Wo/Man’ – en kunsthybrid af musiksingler, minidokumentarer og kønsdebat skabt sammen med filminstruktør Tor Kolding (Nine Rocks m.m.). A Mess forholder sig skarpt til listepikken, dating, utroskab, fravalg af børn, venindeskab og fordomme igennem personlige fortællinger.

Til efteråret 21 lander debut-EPen ’WOMAN’, som udgives i samarbejde med østrigske ROLA Music og har internationalt sigte.

Dorte Hartmann er bag aliaset A Mess. ’Et rod’ er D o r t e stavet bagfra, et uhøjtideligt virvar af fængende melodier og udadvendte følelser. Live er A Mess et stramt og simpelt duo-set up: sang/elguitar og trommer.

A Mess har med sine første singler allerede fået rotation på P6, været på landsdækkende TV i Go’ Aften Live, fået omtale i DKs største medier DR.dk. Gaffa m.fl. og fremtrædende muskblogs i ind- og udland. Hun har internationalt nationalt airplay og rotation på tyske radiostationer og optræder i flere podcasts med sin særlige cocktail af musik og markante meninger.

_____________________________________________________________________ Instagram: www.instagram.com/amess_sound
Youtube: https://www.youtube.com/channel/UCVt5CaouM06zb0UQqtR1ebw Streaming: https://backl.ink/143880312

Web: https://puffinartlab.dk/puffin-music/amess/

Udvalgt presse:

Dr.dk: https://www.dr.dk/musik/dansk-musiker-aabner-op-om-overgreb-paa-festival-vi-skal-alle- tage-et-ansvar
Gaffa: https://gaffa.dk/nyhed/147415/danske-a-mess-udgiver-musikvideo-om-selvoplevet-overgreb/

Kontakt: dorte@puffinartlab.dk + 45 25143383

Dette arrangement har fundet sted

Sikker, online billetbestilling leveret af
Billetshop

Vi bruger cookies for at sikre du får den bedst mulige oplevelse på vores hjemmeside - skift indstillinger